Sötétsugárzók – Energiahatékony & Környezetbarát

Használja ki a sötétsugárzók előnyeit az épületében. Egyéni tanácsot adunk Önnek!

Tudj meg többet

Sötétsugárzók

Hatékony gáz infravörös sugárzóink

Gázüzemű sötétsugárzóink decentralizált módon működnek. Ott termelik a hőt, ahol szükség van rá. A berendezés infravörös sugarakat bocsát ki hosszú sugárzócsöveken keresztül. A Schwank sötétsugárzókat innovatív megoldások és a legjobb minőségű „Made in Germany” minőségi előírások jellemzik. A felhasznált anyagok vonatkozásában a tartósságot és a hatékonyságot tartottuk szem előtt.

A Schwank világszerte a legszélesebb termékcsaláddal rendelkezik az infravörös fűtési rendszerek piacán. A fűtési rendszereket minden esetben az egyedi vásárlói igényekhez alakítják. A sötétsugárzók alkalmasak az ipari, kereskedelmi és logisztikai csarnokok, valamint sportlétesítmények és műhelyek fűtésére.

Termék áttekintés

Schwank sötétsugárzóink

geniumSchwank

Csarnokfűtési megoldások

A geniumSchwank mérföldkő a hatékony ipari fűtőberendezések fejlesztésében. A mai napig ez a világ egyetlen olyan infravörös sötétsugárzója, amely a…

deltaSchwank

Csarnokfűtési megoldások

Köszönhetően innovatív koncepciójának és egyedi alkatrészeinek – például bluTEK égő – a deltaSchwank számos előnnyel rendelkezik. A 80,6%-os sugárzási tényező…

Product picture tube heater calorSchwank from Schwank.

calorSchwank

Csarnokfűtési megoldások

A gázüzemű sötétsugárzók decentralizáltan működnek, ahol szükséges ott termelnek hőt. A sötétsugárzó infravörös sugárzást bocsát ki hosszú égőcsövei segítségével. A…

Product picture tube heater infraSchwank of the company Schwank.

infraSchwank

Csarnokfűtési megoldások

Az infraSchwank sötéten sugárzó berendezéssel gyakorlatilag meghatároztuk az ipari szabványt a sötétsugárzók területén. Köszönhetően a kerámialapon végzett optimalizált és környezetbarát…

Schwank sötétsurgárzók előnyei

Hozzáadott érték

Ez teszi a Schwank sötétsugárzókat annyira különlegessé:

 • Kivételes energia- és költséghatékonyság
 • Egyenletes hőeloszlás
 • Legmagasabb termékminőség és tartósság
 • Por és légmozgásmentes üzemelés
 • Nagyon rövid felmelegedési idő
 • Zajmentes működés

Sötétsugárzók jellemzői

Gáz infravörös sugárzók egyszerűen magyarázva

Sötétsugárzók működési elve

Bár a sötétsugárzó működése ugyanazon a fizikai elven alapul, mint a vörösen sugárzó berendezések, ennek ellenére a működésbeli kialakítása eltérő. Sötétsugárzók esetén a gáz-levegő keverék égése hosszú acélcsőben történik. A cső körülbelül 580 °C-ra melegszik fel és infravörös sugárzást bocsát ki.

Az infravörös fűtés elvét a természetből vették át, a napsugarakhoz hasonlóan az infravörös sugarak áthaladnak a közbenső légrégeken és csak akkor fejtik ki energiájukat, ha elérnek egy felületet. A Schwank sötétsugárzók ugyanezt a természetes technológiát használják az épületek energiahatékony fűtésére. Az infravörös sugarak hővé alakulnak, amint felületet érnek.

A fűtés így ott történik, ahol szükséges. A felületek elnyelik a hőenergiát és újra kibocsátják a környezetbe. Így kiegyensúlyozott mikroklíma alakul ki, melyet a levegő hőmérséklete és a sugárzási hő együttese alakít ki. Ezáltal jelentősen csökkennek az energiaköltségek és a lényegesen javul a hőérzetet. A hagyományos rendszerekhez képest a megtakarítás általában 30-50% körüli.

Whisper-Jet égő technológia

A Whisper-Jet égőt minden termékcsoportban használják, kivéve a deltaSchwank esetében. Tervezése több évtizedes tapasztalatok eredménye a gáz infravörös berendezések területén. A kiforrott technológiákat és megszerzett tudást alkalmazva alakították ki a megoldást. Például egy nyomás alatti rendszer kerül alkalmazásra, ami azzal az előnnyel jár, hogy a jobb hőeloszlás biztosítása érdekében a gáz-levegő keverék áramlási jellemzőit jobban lehet befolyásolni. Ezen kívül az olyan alkatrészeket, mint a ventilátor távol tartják a forró füstgáztól, ami növeli az élettartamot. A szabadalmaztatott Schwank kerámia lemez használatának köszönhetően a Whisper-Jet égő rendkívül hosszú lamináris lánggal ég. A láng axiálisan áramlik a csőben és egyenletesen oszlatja el a hőt. Az áramlás optimalizálásának és a nyomott rendszer használatának köszönhetően kivételesen csendes égő. Körülbelül 46 dB (A) 3 m távolságban csak az égő suttogása hallható. A teljes moduláció miatt könnyű a megfelelő hőigény beállítása. Ezzel erőforrásokat takarítunk meg és csökken az üzemeltetési költség.

Előnyök:

 • Hosszú lamináris láng a jobb hőeloszlás érdekében, az eszköz teljes hosszában
 • Égő oldali túlnyomásos ventillátor az élettartam növelése érdekében
 • Rendkívül csendes működés, az égő optimális áramlási viszonyainak köszönhetően
 • Normál modulációs működés
 • Szabadalmaztatott Schwank kerámialemez a gáz-levegő keverék tiszta égetéséhez

Akár 14%-os további energiamegtakarítás az infravörös sötétsugárzók segítségével

A kívánt belső hőmérsékleten kívül a hőigény számítás alapja a legkisebb külső hőmérséklet is, Budapest esetében ez: -15 °C. Annak érdekében, hogy ezen a hőmérsékleten is fenn lehessen tartani a kívánt belső hőmérsékletet, erre szükséges méretezni. Ez azt jelenti, hogy a fűtési rendszer az esetek 95%-ában túl van méretezve. Az autókhoz hasonlóan a fűtési rendszer is teljes terhelés esetén fogyaszt a legtöbb energiát. Mivel erre csak ritkán van szükség, a teljes moduláció jó lehetőséget biztosít, hogy ezt a tényleges igényekhez igazítsa. Adott esetben az energia 14%-a is megtakarítható. A moduláció nagymértékben növeli a kényelmet, mivel az egyfokozatú készülékeknél komoly ingadozások figyelhetők meg a teljesítményben, a modulációs rendszer rugalmas. Összességében elmondható, hogy a tényleges- és a célhőmérséklet sokkal közelebb van egymáshoz, nincsenek nagy hőmérséklet-ingadozások.

Nézzük át az előnyeit:

 • Az gáz és az égési levegő tényleges hőigényhez történő igazítása, növeli az általános hatásfokot.
 • A berendezések élettartama jelentősen megnő a csökkentett kapcsolási ciklusok miatt.
 • Nem szükséges a rendszer sokszori újraindítására, elkerülhető a levegővel történő „átöblítés”, amely felesleges hőveszteséget jelentene, és ezzel energiát takarít meg.
 • Az alacsonyabb füstgáz hőmérséklet miatt, alacsonyabb a füstgáz áramlási sebesség, így a hőátadásra több idő áll rendelkezésre.
 • A csökkentett fűtési kapcsolási számoknak köszönhetően csökkenthető az indításkor keletkező el nem égő szennyező anyagok kibocsátása.

Letöltések

Schwank sötétsugárzó információk

Minden, amit tudnia kell a sötétsugárzókról

Felhasználók és tervezők részére

Hírek

Áttekintés

Produktbild Dunkelstrahler deltaSchwank der Firma Schwank.

A Schwank az infravörös sötétsugárzók globális piacvezetője

Díjak, Hírek

Az "Industry Research" nemrégiben publikált piackutatási jelentése megerősíti, hogy a Schwank Csoport globális piacvezető az infravörös sötétsugárzók területén.

SchwankAir Torluftschleier

SchwankAir kapu-légfüggönyök

Hírek

A Schwank Csoport – az épületek klímaszabályozásának szakértője – erősebb légfüggönyökkel bővítette termékkínálatát.

ISH Frankfurt

ISH kiállítás 2017

Hírek, Vállalat

A Schwank 2017. március 14-18. között jelen volt a Frankfurtban megrendezett nemzetközi ISH kiállításon. Örülünk, ha üdvözölhetjük Önt is a standunkon és bemutathatjuk az izgalmas fejlesztéseinket, melynek mottója „megújulás“.

Professor Schlosser

5 kérdés Prof. Schlößer Ügyvezető Igazgató Úrhoz

Hírek, Vállalat

A Schwanknál eltöltött első nyolc hónapja után interjút készítettünk Dr. – Ing. Friedhelm Schlößer Ügyvezető Igazgató Úr benyomásairól a cég, a piac, és a jelenlegi események kapcsán.

Referencia rendszer

Szeretné megtekinteni egy rendszerünket?

Kérjen személyere szabott tanácsadást !

Schwank HU

Seidl és Társa Kft

Magyarország / Ungarn / Hungary

1118 Budapest,
Budaörsi ut 46

+6-30 609 5106
office@schwank.hu

Der Schwank Dunkelstrahler deltaSchwank unter dem Dach einer Halle.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk