Vörösen sugárzók – Fűtési energia- és költséghatékonyság

Használja ki a vörösen sugárzók előnyeit. Szakértőink szívesen adnak Önnek tanácsot!

Tudj meg többet

Vörösen sugárzók

Csarnokfűtő berendezések infravörös fűtéssel

Mi találtuk fel a vörösen sugárzó fűtőberendezéseket és ez, ami minket megkülönböztet. A Schwank világossugárzóit ipari, kereskedelmi épületekben, logisztikai létesítményekben és műhelyekben használják. Az alappillére a Schwank kerámiaburkolat, melyet a cég alapítója Günther Schwank talált fel. Még mindig Németországban gyártjuk.

Az infravörös energiát egy gáz-levegő keverék égése hozza létre a kerámiacserép felületén. A burkolólap felülete körülbelül 950 °C-ra melegszik, vörösen izzik és infravörös sugárzást bocsát ki. A reflektor felületek lefele irányítják a sugárzást a célterületekre. Ez a teljesítmény és hatékonyság együttese!

A világossugárzókra jellemző a különösen tiszta égés, nagyon alacsony NOx érték kibocsátás mellett. Ez a tulajdonság egyre fontosabb lesz a világban.

Termék áttekintés

Schwank világossugárzóink

Product picture luminous heater supraSchwank of the company Schwank.

supraSchwank

Csarnokfűtési megoldások

A supraSchwank a világossugárzók csúcsmodelljei közé tartozik és első osztályú energiahatékonyságáról ismert. Ezt az optimális gáz-levegő keverék előmelegítésére szolgáló Delta…

Product picture luminous heater primoSchwank of the company Schwank.

primoSchwank

Csarnokfűtési megoldások

A primoSchwank meghatározza a ipar színvonalát az infravörös fűtés szempontjából és kiemelkedő szezonális hatékonyságot és sugárzási tényezőket garantál. A Schwank…

A világossugárzók előnyei

Az infravörös fűtőberendezések hozzáadott értéke

A Schwank vörösen sugárzók előnyei:

 • Kivételesen magas energia – és gazdasági hatékonyság
 • Egyenletes és kényelmes hőmérséklet biztosítása
 • Nagyon rövid felmelegedési idő
 • Minőség, tartósság, kényelem
 • Lehetséges a részterületek fűtése és hőmérsékletfüggő differenciálás
 • Nincs kavargó por vagy huzat
 • Nagyon csendes
 • Egyszerű és helytakarékos telepítés
 • “Made in Germany” minőség
 • Minden törvényi előírásnak megfelel (EnEV, ErP etc.)

A vörösen sugárzó berendezések előnyei

Infrasugárzók egyszerűen

Infravörös mennyezeti fűtés elve

A sugárzó fűtőberendezés működési elve a lehető legegyszerűbb: a gázt, általában a földgázt, de a propánt és a biogázt is keverőkamrában keverik össze a levegővel, és a speciálisan kifejlesztett kerámia körülbelül 3500 égési csatornáján keresztül vezetik. A keveréket a kivezetése előtt begyújtják. A rendkívül szorosan egymáshoz illeszkedő égési csatornáknak köszönhetően a kerámia burkolólap körülbelül 950 ° C-ra melegszik.

Ez azt eredményezi, hogy sugárzási energia képződik, amelyet ezután nagy fényvisszaverő képességű un. reflektorok segítségével pontosan oda irányítanak, ahol szükséges: az tartózkodási zónákra. Fűtési rendszereink elvét a természeti jelenség lemásolása adja . A nap hősugarai a levegőn keresztül haladnak, anélkül, hogy felmelegítenék és csak akkor bocsátják ki hőenergiájukat, ha a felületekre esnek. A Schwank infravörös melegítők ugyanazt a természetes technológiát használják az épületek energiahatékony fűtésére. Az infravörös sugarak hővé alakulnak át az érintkezés helyén, például a bőrünkön, de a padlón, a gépeken, a tárolt árukon és termékeken is. A fűtés tehát ténylegesen ott történik, ahol arra szükség van. A felületek elnyelik a hőenergiát, és újra kibocsátják azt a környezetbe.

Ez kiegyensúlyozott mikroklímát eredményez a levegőből és a sugárzó hőből, ami nagyon kellemes közérzetet biztosít az alkalmazottak számára. Az energiaköltségek jelentősen csökkennek, és a kényelemérzet fokozódik az emberek számára. A hagyományos rendszerekhez képest a megtakarítás általában 30-50% között mozog.

Akár 14%-os energia megtakarítás a modulációnak köszönhetően

A kívánt belső hőmérsékleten kívül az adott hely minimális környezeti hőmérséklete is az alapja az épületek hőveszteség számításának. Például München esetében -16 ° C. Annak érdekében, hogy az épület ezen a hőmérsékleten is fenntartsa az előírt belső hőmérsékletet, a fűtési rendszert erre a minimális külső hőmérsékletre tervezték. Más szavakkal, ez azt jelenti, hogy a fűtési rendszer az idő 95% -ban túlméretezett. Az autójához hasonlóan a fűtési rendszer is teljes terhelés mellett fogyasztja a legtöbb energiát. Mivel a teljes kimenetre csak ritkán van szükség, a teljes moduláció lehetőséget kínál arra, hogy a kimenetet a tényleges fűtési igényekhez igazítsa a rendszer. Az energia akár 14% -a is megtakarítható. Ezen kívül a moduláció nagyobb kényelmet is jelent. Míg az egyfokozatú megoldások súlyos hőmérsékletingadozásokat mutatnak a beállított hőmérséklethez képest, a Schwank által teljesen modulált rendszer rugalmasan állíthatja be a teljesítményét. Ennek eredményeként a tényleges és a parancsolt hőmérséklet lényegesen közelebb vannak egymáshoz, és elkerülhetők a hőmérséklet-ingadozások.

A teljes modulációs rendszerek előnyei:

 • Az gáz és az égési levegő együttes illesztése a tényleges hőigényhez növeli a rendszerek összesített hatásfokát.
 • A fűtőkészülékek élettartama jelentősen meghosszabbodik a csökkentett kapcsolási ciklusok miatt.
 • Mivel nincs szükség a rendszer újraindítására, nem szükséges a levegővel történő „öblítés”. Ezzel elkerülheti a felesleges hőveszteségeket és energiát takaríthat meg.
 • Az alacsonyabb füstgáz-hőmérséklet alacsonyabb füstgáz áramlási sebességhez vezet, így több idő áll rendelkezésre a hőátadásra.
 • A csökkentett ciklusoknak köszönhetően csökkenthető az indításkor keletkező el nem égett káros anyagok kibocsátása.

Letöltések

Schwank sugárzó fűtés információk

Felhasználóknak és tervezőnek

Minden, amit tudni kell a sugárzó fűtésről

Ismerjen meg érdekes részleteket a sugárzó fűtőberendezéseken alapuló gazdaságos infravörös technológiáról.

Hírek

Ránézésre

Produktbild Dunkelstrahler deltaSchwank der Firma Schwank.

A Schwank az infravörös sötétsugárzók globális piacvezetője

Díjak, Hírek

Az "Industry Research" nemrégiben publikált piackutatási jelentése megerősíti, hogy a Schwank Csoport globális piacvezető az infravörös sötétsugárzók területén.

SchwankAir Torluftschleier

SchwankAir kapu-légfüggönyök

Hírek

A Schwank Csoport – az épületek klímaszabályozásának szakértője – erősebb légfüggönyökkel bővítette termékkínálatát.

ISH Frankfurt

ISH kiállítás 2017

Hírek, Vállalat

A Schwank 2017. március 14-18. között jelen volt a Frankfurtban megrendezett nemzetközi ISH kiállításon. Örülünk, ha üdvözölhetjük Önt is a standunkon és bemutathatjuk az izgalmas fejlesztéseinket, melynek mottója „megújulás“.

Professor Schlosser

5 kérdés Prof. Schlößer Ügyvezető Igazgató Úrhoz

Hírek, Vállalat

A Schwanknál eltöltött első nyolc hónapja után interjút készítettünk Dr. – Ing. Friedhelm Schlößer Ügyvezető Igazgató Úr benyomásairól a cég, a piac, és a jelenlegi események kapcsán.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk