Gázüzemű hőszivattyú – Nagy hatékonyságú fűtés és hűtés

A gázüzemű hőszivattyú költséghatékony és sokféleképpen használható. Találja meg nálunk a megfelelő rendszert az épületéhez.

Tudj meg többet

Gázüzemű hőszivattyú

Hőszivattyúk az iparban, logisztikában és kereskedelemben.

A Schwank gázüzemű hőszivattyúival a fűtés és hűtés hatékonyan, egyetlen típusú eszköz segítségével valósítható meg. Az elektromosan működtetett hőszivattyúkhoz képest egy gázmotor veszi át a hűtőközeg folyamat meghajtását. Számos előnye van, ha elektromos áram helyett gáz üzemű hőszivattyút használ a fűtési vagy hűtési feladatok megoldására.

A hőmérséklet-szabályozás (hűtés és fűtés) lehetséges alkalmazásai kereskedelmi és ipari egységekben:

 • Hőmérséklet érzékeny áruk tárolására alkalmazható, például: csokoládé, kozmetikumok, veszélyes anyagok, gyógyszerészeti termékek.
 • Hűtési és fűtési megoldások irodákban, laboratóriumokban, kutatási intézményekben vagy épp kiállításokon.
 • Hőmérséklet-felügyelettel ellátott épületek hőmérsékletének szabályozásra, például: ha valamilyen gépet használunk egy csarnokban.

Termék portfólió

A mi gázüzemű hőszivattyúnk

Product picture of the gas heat pump ECO-G GE3 from Schwank.

ECO-G GE3

Csarnokfűtési megoldások

Az új GE3 sorozatú hőszivattyúk a legjobb szezonális hatásfokértékkel rendelkeznek. Ez a termék, olyan funkciók révén teljesíti a jogszabályi követelményeket,…

Product picture of the gas heat pump ECO-G GE3 from Schwank.

ECO-G GF3

Csarnokfűtési megoldások

Jelenleg az ECO G GF3 sorozat berendezései az egyetlen 3 csöves megoldású gázüzemű hőszivattyúk Európában. Praktikus funkciókat és nagy teljesítményt…

Gázüzemű hőszivattyúk előnyei

Hőszivattyúk hozzáadott értéke ipari és kereskedelmi épületekben

A Schwank Gázüzemű hőszivattyúk előnyei:

 • Körülbelül 30%-kal alacsonyabb energiaköltségek, a gáz olcsóbb energiaforrás, mint az elektromos áram
 • További beruházások megtakarítása – pl.: transzformátor állomások, fűtési üzemmódban nincs csúcsterhelés
 • Az üzemidő rövidülése – nincsen leolvasztási funkció
 • Kettő az egyben készülék – hűt és fűt is, ráadásul ez akár egyidejűleg is lehetséges
 • A belső villamosenergia-fogyasztók számának csökkentése következtében elkerülhetők az áramcsúcsok és a villamosenergia hálózat túlterhelése
 • Hosszú karbantartási intervallum, a tartós alkatrészek használata miatt. Első karbantartás 10.000 óra után (ez kb. 3-4 év)]

A Schwank gázhőszivattyúk jellemzői

Az ipari és kereskedelmi hőszivattyúk áttekintése

Gáz – a mozgatóerő

A modern gáz- vagy széntüzelésű erőművek villamosenergia-termelése során a 60% körüli a hőveszteség. A hőszivattyú gázmotorjában keletkező hőt viszont az eszköz felhasználja, vagy segíti a fűtési folyamatot vagy kiegészítő hőként szolgál a használati melegvíz fűtésére.

Ez a lényeges különbség a gáz és elektromos hőszivattyú között. A gázüzemű hőszivattyúkat az egész világon hatékony, környezetbarát megoldásként alkalmazzák az épületek hűtési- és fűtési feladatainak az ellátására. Különösen hatékony nagyobb ipari vagy kereskedelmi épületek fűtése esetén.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Partnerséggel hozzáadott érték

Gázhőszivattyúink esetében az egyik vezető gyártóra, a Panasonic-ra támaszkodunk. 1958-ban kezdték fejleszteni az első szobai légkondicionáló berendezést és azóta folyamatosan fejlődik a vállalat a klímaberendezések piacán. A Panasonic ideális partner a gázhőszivattyúk esetén. Kiemelten nagy hangsúly fektetnek a hatékonyságra, megbízhatóságra és az alacsony zajszintre. A szigorú minőségellenőrzési rendszernek köszönhetően a Panasonic fűtési- és hűtési rendszerek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek. A Schwank szakértelmével együtt verhetetlen párost alkotunk a nagy épületek hűtésének területén.

Forró víz a motorhűtés helyett

Gaswärmepumpen Industrienutzen

A gázhőszivattyú motorjába integrált hőcserélő biztosítja a vízcsövek közvetlen csatlakozását a hőszivattyúhoz. A géphez külön hűtőkör kialakítása ezért nem szükséges.

Hűtőrendszer: Csatlakozás szellőző egységhez (RLT)

Gaswärmepumpen Industrienutzen

Alternatív megoldásként a gázhőszivattyú csatlakoztatható egy szellőző (RLT) egységhez. Ez biztosítja az épületek fűtését vagy hűtését csővezetékrendszeren keresztül. A beltéri egységek és az RLT rendszer kombinációjára is van lehetőség.

Hőtőrendszer: A beltéri egységek közvetlen csatlakoztatása

Gaswärmepumpen Industrienutzen

A közvetlenül a hőtőrendszerhez csatlakoztatott beltéri egységek biztosítják a fűtés és hűtés elosztását az épületeken belül. Itt nem használnak további hőcserélőket – a zárt rendszer biztosítja a hatékony hőmérséklet szabályozást.

Kombináció: Forró víz és hőtőrendszer

Gaswärmepumpen Industrienutzen

Opcionálisan további hőcserélő is beépíthető a rendszerbe. Például egy szomszédos iroda vagy használati melegvízellátás biztosítására.

Letöltések

Schwank hőszivattyú információk

Felhasználók és tervezők részére

Minden, amit tudni lehet a gázüzemű hőszivattyúk technológiájáról

Itt találja a termékismertetőket, műszaki információkat és sajtócikkeket a Schwank gázüzemű hőszivattyús rendszerekkel kapcsolatban.

 • Gas heat pump – Brochure

  The production of electricity in a coal or natural gas power plant has an efficiency of approximately 40%…

 • Image – Brochure

  Our customers expect energy-saving, innovative and reliable solutions which are supported by a professional and well attuned customer service…

 • Schwank Solutions – Brochure

  More than two million units sold in over 40 countries worldwide speak for themselves.

Hírek

Áttekintés

Logisztikai és ipari épületek: CO₂-semleges fűtés a napelemes légkollektorral

Hírek, Vállalat

Az ipar és a logisztika számára folyamatos téma az emelkedő gáz- és villamosenergia-költség, valamint a szén-dioxid-mentesítés irányába mutató tendencia. Ha a CO₂-kibocsátás és az energiafelhasználás csökkentése a cél, akkor érdemes felelősségteljesen gondolkodni és cselekedni.

Produktbild Dunkelstrahler deltaSchwank der Firma Schwank.

A Schwank az infravörös sötétsugárzók globális piacvezetője

Díjak, Hírek

Az "Industry Research" nemrégiben publikált piackutatási jelentése megerősíti, hogy a Schwank Csoport globális piacvezető az infravörös sötétsugárzók területén.

SchwankAir Torluftschleier

SchwankAir kapu-légfüggönyök

Hírek

A Schwank Csoport – az épületek klímaszabályozásának szakértője – erősebb légfüggönyökkel bővítette termékkínálatát.

ISH Frankfurt

ISH kiállítás 2017

Hírek, Vállalat

A Schwank 2017. március 14-18. között jelen volt a Frankfurtban megrendezett nemzetközi ISH kiállításon. Örülünk, ha üdvözölhetjük Önt is a standunkon és bemutathatjuk az izgalmas fejlesztéseinket, melynek mottója „megújulás“.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk

Schwank ist Weltmarktführer 2022 laut WiWo.