Gázüzemű hőszivattyú – Nagy hatékonyságú fűtés és hűtés

A gázüzemű hőszivattyú költséghatékony és sokféleképpen használható. Találja meg nálunk a megfelelő rendszert az épületéhez.

Tudj meg többet

Gázüzemű hőszivattyú

Hőszivattyúk az iparban, logisztikában és kereskedelemben.

A Schwank gázüzemű hőszivattyúival a fűtés és hűtés hatékonyan, egyetlen típusú eszköz segítségével valósítható meg. Az elektromosan működtetett hőszivattyúkhoz képest egy gázmotor veszi át a hűtőközeg folyamat meghajtását. Számos előnye van, ha elektromos áram helyett gáz üzemű hőszivattyút használ a fűtési vagy hűtési feladatok megoldására.

A hőmérséklet-szabályozás (hűtés és fűtés) lehetséges alkalmazásai kereskedelmi és ipari egységekben:

 • Hőmérséklet érzékeny áruk tárolására alkalmazható, például: csokoládé, kozmetikumok, veszélyes anyagok, gyógyszerészeti termékek.
 • Hűtési és fűtési megoldások irodákban, laboratóriumokban, kutatási intézményekben vagy épp kiállításokon.
 • Hőmérséklet-felügyelettel ellátott épületek hőmérsékletének szabályozásra, például: ha valamilyen gépet használunk egy csarnokban.

Termék portfólió

A mi gázüzemű hőszivattyúnk

Product picture of the gas heat pump ECO-G GE3 from Schwank.

ECO-G GE3

Csarnokfűtési megoldások

Az új GE3 sorozatú hőszivattyúk a legjobb szezonális hatásfokértékkel rendelkeznek. Ez a termék, olyan funkciók révén teljesíti a jogszabályi követelményeket,…

Product picture of the gas heat pump ECO-G GE3 from Schwank.

ECO-G GF3

Csarnokfűtési megoldások

Jelenleg az ECO G GF3 sorozat berendezései az egyetlen 3 csöves megoldású gázüzemű hőszivattyúk Európában. Praktikus funkciókat és nagy teljesítményt…

Gázüzemű hőszivattyúk előnyei

Hőszivattyúk hozzáadott értéke ipari és kereskedelmi épületekben

A Schwank Gázüzemű hőszivattyúk előnyei:

 • Körülbelül 30%-kal alacsonyabb energiaköltségek, a gáz olcsóbb energiaforrás, mint az elektromos áram
 • További beruházások megtakarítása – pl.: transzformátor állomások, fűtési üzemmódban nincs csúcsterhelés
 • Az üzemidő rövidülése – nincsen leolvasztási funkció
 • Kettő az egyben készülék – hűt és fűt is, ráadásul ez akár egyidejűleg is lehetséges
 • A belső villamosenergia-fogyasztók számának csökkentése következtében elkerülhetők az áramcsúcsok és a villamosenergia hálózat túlterhelése
 • Hosszú karbantartási intervallum, a tartós alkatrészek használata miatt. Első karbantartás 10.000 óra után (ez kb. 3-4 év)]

A Schwank gázhőszivattyúk jellemzői

Az ipari és kereskedelmi hőszivattyúk áttekintése

Gáz – a mozgatóerő

A modern gáz- vagy széntüzelésű erőművek villamosenergia-termelése során a 60% körüli a hőveszteség. A hőszivattyú gázmotorjában keletkező hőt viszont az eszköz felhasználja, vagy segíti a fűtési folyamatot vagy kiegészítő hőként szolgál a használati melegvíz fűtésére.

Ez a lényeges különbség a gáz és elektromos hőszivattyú között. A gázüzemű hőszivattyúkat az egész világon hatékony, környezetbarát megoldásként alkalmazzák az épületek hűtési- és fűtési feladatainak az ellátására. Különösen hatékony nagyobb ipari vagy kereskedelmi épületek fűtése esetén.

-kCwdzTaAyE

Partnerséggel hozzáadott érték

Gázhőszivattyúink esetében az egyik vezető gyártóra, a Panasonic-ra támaszkodunk. 1958-ban kezdték fejleszteni az első szobai légkondicionáló berendezést és azóta folyamatosan fejlődik a vállalat a klímaberendezések piacán. A Panasonic ideális partner a gázhőszivattyúk esetén. Kiemelten nagy hangsúly fektetnek a hatékonyságra, megbízhatóságra és az alacsony zajszintre. A szigorú minőségellenőrzési rendszernek köszönhetően a Panasonic fűtési- és hűtési rendszerek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek. A Schwank szakértelmével együtt verhetetlen párost alkotunk a nagy épületek hűtésének területén.

Forró víz a motorhűtés helyett

Gaswärmepumpen Industrienutzen

A gázhőszivattyú motorjába integrált hőcserélő biztosítja a vízcsövek közvetlen csatlakozását a hőszivattyúhoz. A géphez külön hűtőkör kialakítása ezért nem szükséges.

Hűtőrendszer: Csatlakozás szellőző egységhez (RLT)

Gaswärmepumpen Industrienutzen

Alternatív megoldásként a gázhőszivattyú csatlakoztatható egy szellőző (RLT) egységhez. Ez biztosítja az épületek fűtését vagy hűtését csővezetékrendszeren keresztül. A beltéri egységek és az RLT rendszer kombinációjára is van lehetőség.

Hőtőrendszer: A beltéri egységek közvetlen csatlakoztatása

Gaswärmepumpen Industrienutzen

A közvetlenül a hőtőrendszerhez csatlakoztatott beltéri egységek biztosítják a fűtés és hűtés elosztását az épületeken belül. Itt nem használnak további hőcserélőket – a zárt rendszer biztosítja a hatékony hőmérséklet szabályozást.

Kombináció: Forró víz és hőtőrendszer

Gaswärmepumpen Industrienutzen

Opcionálisan további hőcserélő is beépíthető a rendszerbe. Például egy szomszédos iroda vagy használati melegvízellátás biztosítására.

Letöltések

Schwank hőszivattyú információk

Felhasználók és tervezők részére

Minden, amit tudni lehet a gázüzemű hőszivattyúk technológiájáról

Itt találja a termékismertetőket, műszaki információkat és sajtócikkeket a Schwank gázüzemű hőszivattyús rendszerekkel kapcsolatban.

 • Gas heat pump – Brochure

  The production of electricity in a coal or natural gas power plant has an efficiency of approximately 40%…

 • Image – Brochure

  Our customers expect energy-saving, innovative and reliable solutions which are supported by a professional and well attuned customer service…

 • Schwank Solutions – Brochure

  More than two million units sold in over 40 countries worldwide speak for themselves.

Hírek

Áttekintés

Produktbild Dunkelstrahler deltaSchwank der Firma Schwank.

A Schwank az infravörös sötétsugárzók globális piacvezetője

Díjak, Hírek

Az "Industry Research" nemrégiben publikált piackutatási jelentése megerősíti, hogy a Schwank Csoport globális piacvezető az infravörös sötétsugárzók területén.

SchwankAir Torluftschleier

SchwankAir kapu-légfüggönyök

Hírek

A Schwank Csoport – az épületek klímaszabályozásának szakértője – erősebb légfüggönyökkel bővítette termékkínálatát.

ISH Frankfurt

ISH kiállítás 2017

Hírek, Vállalat

A Schwank 2017. március 14-18. között jelen volt a Frankfurtban megrendezett nemzetközi ISH kiállításon. Örülünk, ha üdvözölhetjük Önt is a standunkon és bemutathatjuk az izgalmas fejlesztéseinket, melynek mottója „megújulás“.

Professor Schlosser

5 kérdés Prof. Schlößer Ügyvezető Igazgató Úrhoz

Hírek, Vállalat

A Schwanknál eltöltött első nyolc hónapja után interjút készítettünk Dr. – Ing. Friedhelm Schlößer Ügyvezető Igazgató Úr benyomásairól a cég, a piac, és a jelenlegi események kapcsán.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk