Ipari csarnokfűtés a Schwank-tól

Tudjon meg többet az ipari és logisztikai épületek Schwank csarnokfűtési rendszereiről! Keressen minket most!

Tudj meg többet

Csarnokfűtési megoldások a Schwanktól

A megfelelő fűtési rendszer minden feladathoz

Több, mint 80 évvel ezelőtt a cégalapító Günther Schwank azzal az ötlettel állt elő, hogy a nap sugárzási elvét felhasználja az épületek fűtésére. A leghatékonyabb sugárzó berendezéseink – a világossugárzók és sötétsugárzók – még ma is az az infravörös elven működnek. Mennyezeti fűtőberendezéseinket az iparban, logisztikában, sportcsarnokokban és műhelyekben használják. A kisebb berendezéseink teraszokat és más kisebb kültéri területek fűtését oldják meg.

A nagyobb energiahatékonyság és kényelem érdekében a termékportfólióban megtalálhatók az infravörös sugárzó berendezések, kondenzációs technológia, hővisszanyerés, gáz üzemű hőszivattyúk, légfüggönyök és kapcsolt üzemű (hő és áram) berendezések is, melyek ideális fűtési megoldásokat kínálnak a csarnokok számára.

Schwank fűtési megoldások és termékek

Sugárzó mennyezeti fűtés csarnokokhoz

Sötétsugárzó rendszerek

Többfunkciós berendezések az infravörös fűtés területén

A Schwank sötétsugárzó berendezések legfontosabb tulajdonságai a hatékonyság, kényelem és megbízhatóság. Minden fűtési rendszert egyedileg, az ügyfeleink igényére szabva tervezünk a helyszín adottságainak figyelembevételével.

Olvasson tovább

Világossugárzó rendszerek

A legerősebb sugárzófűtés

Az infravörös világossugárzó technológiát a Schwank-nál találták ki és mai napig megtalálható a termékeink között. Ezeket a berendezéseket legnagyobb hatékonyság és alacsony füstgáz kibocsátás jellemzi. A kiemelkedőségét bizonyítja a 99%-nál is magasabb szezonális hatásfokérték.

Olvasson tovább

Kondenzációs technológia és hővisszanyerés

Turbó a mennyezeti infravörös fűtőberendezéseknél

A Schwank kondenzációs és hővisszanyerős megoldásai elősegítik a csarnokok fűtési rendszereinek hatékonyabbá válását. Szinte minden alkalmazási területen megvalósíthatók és minden ügyfél számára egyedileg kerülnek megtervezésre.

Olvasson tovább

Gáz üzemű hőszivattyúk

Kiváló minőségű hőszivattyúk

A Schwank gáz üzemű hőszivattyúk hatékonyan fűtenek és hűtenek, akár egyszerre mindkettőt. Kombinálják a gáz és az ingyenes környezeti hő energiáit. Télen és nyáron egyaránt biztosítják a megfelelő hőmérsékletet.

Olvasson tovább

Hőlégbefúvók

Több, mint sugárzó fűtés

A SchwankAir termékcsalád robosztus kialakításával és megbízható technológiájával nagyon meggyőző. Kiváló alternatívát jelentenek olyan helyszíneken, ahol alacsony a belmagasság.

Olvasson tovább

Légfüggönyök

A Schwank sötétsugárzó fűtési rendszerek kiegészítése

A SchwankAir termékcsalád légfüggönyei hideg és meleglevegős egységként is működtethetők. Hasznos kiegészítő termék a Schwank mennyezeti sugárzókhoz, a nem kívánt filtráció elkerülése érdekében.

Olvasson tovább

Infravörös fűtés

A szabadalomtól a leghatékonyabb megoldásig: Infravörös sugárzók

A Schwank sötétsugárzók működési elvét a természetből másoltuk. Az infravörös fűtőberendezések felületi hőmérséklete legfeljebb 900 °C. Ennek a fűtési módnak nagy előnye, hogy ebből a hőből gyakorlatilag nincs veszteség, mivel a levegőt nem melegíti fel, csak a felületeket.

Ez a természetes módszer az egyik legjobb alternatívája a csarnokok energiatakarékos és fenntartható fűtési megoldásának. Nagy előnye, hogy a hőt ott hasznosítja, ahol arra valóban szükség van. Kényelmes és egészséges helyiségklímát teremt meg gazdaságos módon.

Az infravörös fűtés további előnyei az iparban és a kereskedelemben:

  • gyors felmelegedés infravörös sugárzókkal
  • nincs turbulencia, mert nincs légmozgás
  • meleg a padló
  • egyenletes hőeloszlás a több infravörös berendezés segítségével
  • csendes működés
  • alacsonyabb energiafelhasználás a hőlégfúvókhoz képest

Sugárzó fűtés tulajdonságai

Egyszerű bemutatás

Miért ilyen hatékonyak a mennyezeti vörösen sugárzó berendezések?

A Schwank infravörös sugárzók hősugarai szinte veszteség nélkül haladnak át az épületek levegőjén. A sugarak az épület felületeire érkeznek és a levegő így csak közvetett módon melegszik fel. Ez az elv segíti a Schwank infravörös rendszereket a költségmegtakarításban. Tudományos tanulmányok bizonyítják, hogy a levegő hőmérsékletének 1°C-kal történő csökkentése az felhasznált energia költségének 7%-os csökkenését eredményezik.

A fűtés ott történik, ahol szükséges

A meleg levegő felfelé áramlik. Ezt a jelenséget hőrétegződésnek nevezik és ez az egyik oka, amiért a hőlégbefúvó berendezések lényegesen kevésbé hatékonyan működnek, mint a sötétsugárzók. Ilyen esetekben a meleg levegő először a mennyezetnél kezd el összegyűlni és csak akkor válik érezhetővé a talaj közelében, ha már az épület levegőjének nagyrésze felmelegszik. A Schwank fűtési rendszere sokkal hatékonyabban működik. A hő áthalad a levegőn és talajszinten lévő felületekre „esik” és azokat melegíti. A levegő ebben az esetben csak közvetetten melegszik. A termikus rétegződés ebben az esetben nem jön létre.

A hőveszteségek megelőzése

Minél nagyobb a hőmérséklet-különbség két közeg között, annál erősebb a kiegyenlítődés irányába mutató folyamat. Ezt a hatást transzmissziónak nevezik. Ez vonatkozik az egyrészt a szobahőmérséklet [TA] és a kültéri hőmérséklet [TB] közötti egyensúlyra is. A Schwank fűtési rendszerek célzott infravörös sugárzása miatt az épület külső felülete (termikus burok) nem melegszik fel feleslegesen; a kültéri és a beltéri levegő hőmérséklete közötti különbség a lehető legalacsonyabb. Ezzel minimalizálhatók a transzmissziós veszteségek

Rövid reakció- és melegítési idő

A hőátadó közegekkel – például vízzel – rendelkező központi fűtési rendszerekkel ellentétben, a Schwank által preferált decentralizált infravörös rendszerek ott termelik a hőt, ahol arra szükség van. Az előnyök nyilvánvalóak: A hőátadás egy központi kazánból indulva és üzemeltetési helyre szállítása elmarad, ezáltal csökken a felfűtési idő is.

Nincs elosztási és átviteli veszteség

Szállítási és átviteli hőveszteségek keletkeznek a központi fűtési rendszerekben, míg a hőtermelőtől a kívánt helyre (vagy helyekre) szállítják a hőt. A Schwank decentralizált infravörös fűtőberendezései a felhasznált primer energiát közvetlenül a hőleadás helyszínén alakítják hővé. A szállítás miatt bekövetkező hőveszteség teljesen kiküszöbölhető.

 

A fűtés csak ott történik, ahol szükséges

A Schwank infravörös rendszerek felhasználhatóak egy-egy szakaszon vagy különálló munkaállomásokon is. A fényhez hasonlóan az infravörös fűtőtestek be- és kikapcsolhatóak anélkül, hogy a hőt az egész épületben eloszlatnák. Ez a biztosíték arra, hogy az aktuális igényektől függően szabályozzuk a fűtést adott esetben egy légtéren belül is eltérő hőmérsékleti zónák alakíthatók ki. A Schwank üzemeltetési megoldásai kedvezően hatnak az üzemeltetési költségekre.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk