Világpremier az épületfűtési rendszerekben

ISH Frankfurt

A Schwank az épületek innovatív fűtésének és hűtésének a szakértője, több világpremiert mutat be a sugárzó fűtések és a szabályozási technika területén „Revolution“ mottóval.

A Schwank az épületek innovatív fűtésének és hűtésének a szakértője több világpremiert mutat be a sugárzó és szabályozási technika területén „Revolution“ mottóval.

A Schwank az idei ISH-n, a 8-as csarnok H63-as pavilonjában mutatja be termékeit többek között a legújabb fejlesztéseket felvonultató grandiózus bemutató fallal és két világpremierrel. A hatásos mottóval és a megfelelő dizájnnal berendezett pavilonban, az infravörös fűtőberendezések piacvezetője az energiatakarékos épületfűtési rendszerek szinte teljes skáláját jeleníti meg, melyek a következők: gázinfravörös sugárzók kondenzációs kazán technológiával, légfüggönyök, gázmotoros hőszivattyúk és hővisszanyerős kondenzációs rendszerek, valamint egyéb alkalmazások.

Világpremier az új generációs sötéten sugárzó rendszereknél

A deltaSchwank nevű új generációs sötétsugárzó berendezések itt ünnepli világpremierjét. Az innovatív berendezés ötvözi a modern égőtechnológiát a tökéletes gáz-levegő előkeveréssel. Ezen eszközök füstgázkibocsátási értékei a modern kondenzációs kazánok szintjén találhatók és tartósan magas hatásfokot biztosítanak a moduláció esetén is, vagyis amikor részleges terhelésen fűtenek. A Schwank mérnökei kiemelt figyelmet fordítottak az égő fejlesztésére. Ez a fejlesztési attitűd egyedülálló a sugárzófűtés iparban. A gáz-levegő előkeverés lehetővé teszi a teljes modulációt az égési levegő és a gáz mennyiségének egyidejű szabályozásának köszönhetően. A sugárzási tényező vagy a termikus hatásfok csökkenése a részleges terhelési tartományban (moduláció) nem fordul elő és állandó szinten marad a teljes szabályozási tartományban, sőt teljesítmény csökkenése mellett kissé növekedhet is. Ez alacsonyabb energiafogyasztást és NOx kibocsátást eredményez az üzemeltetők számára, melyet eddig csak a modern kondenzációs kazánok voltak képesek elérni. Azok, aki már gondolatban teljesítették a 2018-as ErP direktívát, azok kétszer annyit tesznek az égők új generációjáért. 2018.01.01-től minden gyártónak fel kell tüntetnie a fűtési rendszerének hatékonyságát az EU-n belül. Azokat a termékeket, melyek nem felelnek meg a Bizottság által meghatározott minimális hatásfoki követelményeknek, ezt a dátumot követően nem lehet forgalomba hozni. A szezonális hatásfok, mint érték különböző kritériumok kombinációjából áll elő. A sugárzási tényezőn kívül a termikus hatásfokot, a fűtés szabályozhatóságát és a kiegészítő energiaigényét is figyelembe kell venni. Ezeket a tényezőket teljes terhelés esetére kell kiszámítani, sőt részterhelés mellet is el kell érniük a berendezéseknek a 85%-os hatásfokot. A sugárzó fűtés, melyek a részleges terhelés során is állandó hatásfokúak – például ilyen a deltaSchwank, megfelelnek az ErP irányelveknek. Ezek a berendezések már ma is alkalmazhatók. Többek között ezért is világelső a Schwank ezen a piacon. A vállalat mindezek mellett egy intelligens és automatikus vezérlőegységet ajánl a készülékhez, mely integrálható BUS rendszerekbe, és amely az átfogó épület-automatizálási rendszerek előfeltétele.

A SchwankControl világpremierje: Apple a csarnok fűtésvezérlő rendszerek között.

Az új SchwankControl szabályozás az innovatív megoldásokat ötvözi az alkalmazott felhasználóbarát felülettel. Az okostelefonjaik segítségével távolról is kommunikálhatnak vele. Ez az új felület valós idejű naptár funkcióval lehetővé teszi a fűtési zónák gyors szabályozását, a termelési műszakok programozását, valamint a hozzáférési jogok egyszerű kezelését. Internetböngésző is be van építve, mely lehetővé teszi a megjelenítést és a működtetést a vállalati hálózaton keresztül a világ bármely pontjáról. A kiterjesztett karbantartási és a szerviz funkciók is elemek a szabályzóban. A kölni vagy bármely felhatalmazott szervízközpontunkból lekérdezhetők a kulcsfontosságú szerviz adatok, de szükség esetén a fűtési rendszer hibaüzeneteinek elemzésére is lehetőség van. Ezen adatok birtokában sok hibaüzenet akár távolról is orvosolható. A SchwankControlt kifejezetten a Schwank világos- és sötétsugárzókhoz valamint légfűztő berendezésekhez fejlesztették ki és BUS rendszeren kerülnek a készülékek egymással kapcsolatba. A szabályozás részletesen leképezi a fűtési rendszer paramétereit és messze túlmutat az ebben a szektorban érvényes On/Off kijelző funkcióin. Ez a szabályozó beköthető a legtöbb épületirányítási és -felügyeleti rendszerbe. Köszönhetően az integrált kezelőfelületnek, a vezérlőrendszer lehetővé teszi a külső kiterjesztések, például páratartalom-érzékelők, kapunyitók és akár daru futópályák együttes összekapcsolását.

Kapu-légfüggönyök: A meleg és a hideg ott marad, ahol kell

A Schwank a SchwankAir légfüggönyöket is bemutatja az ISH-n. A termék, mely csak most került be a programba megakadályozza a nem kívánt huzatot az ipari épületekben, mikor az ajtók nyitva vannak. Vagyis, amikor télen hideg levegő érkezne az épületbe vagy épp ellenkezőleg, nyáron, amikor forró levegő áramolna a helyiségekbe. A légkapukra a fűtési rendszerek kiegészítéseként kell tekinteni, feladatuk elsősorban a szükségtelen energiaveszteségek elkerülése és az alkalmazottak komfortérzetének a növelése a cél. A SchwankAir hideg vagy meleg légfüggönyként is szállítható.

Vissza

További hírek

Schwank csarnok fűtési- és hűtési megoldások.

Produktbild Dunkelstrahler deltaSchwank der Firma Schwank.

A Schwank az infravörös sötétsugárzók globális piacvezetője

Díjak, Hírek

Az "Industry Research" nemrégiben publikált piackutatási jelentése megerősíti, hogy a Schwank Csoport globális piacvezető az infravörös sötétsugárzók területén.

SchwankAir Torluftschleier

SchwankAir kapu-légfüggönyök

Hírek

A Schwank Csoport – az épületek klímaszabályozásának szakértője – erősebb légfüggönyökkel bővítette termékkínálatát.

ISH Frankfurt

ISH kiállítás 2017

Hírek, Vállalat

A Schwank 2017. március 14-18. között jelen volt a Frankfurtban megrendezett nemzetközi ISH kiállításon. Örülünk, ha üdvözölhetjük Önt is a standunkon és bemutathatjuk az izgalmas fejlesztéseinket, melynek mottója „megújulás“.

Professor Schlosser

5 kérdés Prof. Schlößer Ügyvezető Igazgató Úrhoz

Hírek, Vállalat

A Schwanknál eltöltött első nyolc hónapja után interjút készítettünk Dr. – Ing. Friedhelm Schlößer Ügyvezető Igazgató Úr benyomásairól a cég, a piac, és a jelenlegi események kapcsán.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk