Moduláció: gáz és légellátás illesztése

Stufenlose Modulation

A „moduláció” nem azonos a modulációval. Csak a gáz és az égési levegő egyidejű szabályozásával bontakozhatnak ki teljesen a hőteljesítménynek a tényleges hőigényhez való igazításának előnyei.

A „moduláció” nem azonos a modulációval. Csak a gáz és az égési levegő egyidejű szabályozásával bontakozhatnak ki teljesen a hőteljesítménynek a tényleges hőigényhez való igazításának előnyei. Hogy mi is ez és hogyan kezeli a Schwank, azt az alábbiakban felsoroljuk:

A hagyományos égők leggyakrabban fix teljesítményűek. Egy égőkörön keresztül történik a tényleges hőigény megfelelő testreszabása. Ennek számos hátránya van: az égő energiahatékonysága jelentősen csökken és a füstgáz kibocsátás növekszik. Egy modulációs rendszer erre kínál megoldást a gáz/levegő megfelelő szabályozásával változtatható a teljesítmény. Fontos, hogy a fűtőanyag-ellátás csökkentése mellett az égési levegőt is állítani szükséges. Ebben az esetben érhető el az energetikai szempontból is legjobb beállítás. A következő előnyöket tapasztalhatjuk meg:

  • Az üzemanyag és az égési levegő megfelelő beállítása a tényleges hőigénynek megfelelően növeli az energiahatékonyságot.
  • A fűtési rendszerek élettartama jelentősen meghosszabbodik az alacsonyabb számú kapcsolási ciklusok miatt.
  • A rendszer indítása előtt elkerülhető a minden kapcsolási ciklushoz tartozó a levegővel történő „átöblítést”. Ez megakadályozza a szükségtelen hőveszteségeket.
  • Az alacsonyabb füstgáz hőmérséklet alacsonyabb füstgáz sebességet eredményez, így több idő marad a hőátadásra. Ezek következtében növekszik az éves hatásfok.
  • A csökkent ciklusok miatt a rendszer indításakor keletkező nem éghető szennyező anyagok mennyisége csökkenthető.

A moduláló égők előnyeiknek köszönhetően, akár 5%-kal is jobban teljesítenek, a nem modulálókhoz képest a szezonális energiahatékonyság vonatkozásában. (EU2015/1188 Környezetvédelmi Rendelet).

A következő gyakorlati példa bemutatja, hogy milyen előnyös lehet ennek a rendszernek a telepítése. A DM drogéria elosztóközpontjában meglévő csőfűtő rendszert a saját modulációs eszközeikre cserélték le. A közel 150 kW többletteljesítmény beépítése ellenére a rendszer energiaköltsége 26%-kal csökkent. Tekintettel a nagy energiamegtakarításra, a beruházás 1 éven belül megtérült.

Vissza

További hírek

Schwank csarnok fűtési- és hűtési megoldások.

Produktbild Dunkelstrahler deltaSchwank der Firma Schwank.

A Schwank az infravörös sötétsugárzók globális piacvezetője

Díjak, Hírek

Az "Industry Research" nemrégiben publikált piackutatási jelentése megerősíti, hogy a Schwank Csoport globális piacvezető az infravörös sötétsugárzók területén.

SchwankAir Torluftschleier

SchwankAir kapu-légfüggönyök

Hírek

A Schwank Csoport – az épületek klímaszabályozásának szakértője – erősebb légfüggönyökkel bővítette termékkínálatát.

ISH Frankfurt

ISH kiállítás 2017

Hírek, Vállalat

A Schwank 2017. március 14-18. között jelen volt a Frankfurtban megrendezett nemzetközi ISH kiállításon. Örülünk, ha üdvözölhetjük Önt is a standunkon és bemutathatjuk az izgalmas fejlesztéseinket, melynek mottója „megújulás“.

Professor Schlosser

5 kérdés Prof. Schlößer Ügyvezető Igazgató Úrhoz

Hírek, Vállalat

A Schwanknál eltöltött első nyolc hónapja után interjút készítettünk Dr. – Ing. Friedhelm Schlößer Ügyvezető Igazgató Úr benyomásairól a cég, a piac, és a jelenlegi események kapcsán.

Díjaink

Amire büszkék vagyunk